Sunday, May 19, 2024
HomeOverige ConsumentenzakenWorld Consumer Right Day

World Consumer Right Day

15 maart World Consumer Right Day

Met de studenten van de Ludwich A. Simons school (Openbaar LBGO, Nabij Restaurant JAWA vanuit de verlengde Gemenelandsweg) zullen we op 15 maart aandacht vragen van de fast food bedrijven in ons land voor het Thema van CI ( Consumer International ) Antibiotics off the menu.

Wereld Consumenten Rechtendag 2016 – Antibiotica Uit het Menu! Op 15 maart zal de Consumentenkring stilstaan bij Wereld Consumenten Rechtendag door mee te doen aan de wereldcampagne om antibiotica van het menu te krijgen bij McDonald’s, KFC, Subway, Popeye, Golden Wings, Burger King, Nas Kip en andere bedrijven. Consumentenorganisaties in de hele wereld roepen samen met ‘Consumers International’, bedrijven op om een wereldwijde afspraak te maken om te stoppen om vlees op het menu te zetten van dieren die gekweekt zijn middels het regelmatig gebruik van antibiotica die ook gebruikt worden bij de mens. Consumentenkring zal deze campagne ondersteunen door bekendheid eraan te geven en de informatie te publiceren in haar maandblad. Het overmatig gebruik van antibiotica in de landbouw is een belangrijke oorzaak van antibiotica- resistentie , die overal in de wereld meer en meer toeneemt.

De Wereld Gezondheids Organisatie heeft ervoor gewaarschuwd en zegt dat als we niet snel actie ondernemen, we een post anti biotica tijdperk tegemoet gaan, waarbij belangrijke medicijnen geen effect meer hebben en gewone infecties en kleine ongevallen dodelijk kunnen zijn omdat normale medicijnen niet werken. Ongeveer de helft van de antibiotica die wereldwijd wordt geproduceerd, wordt gebruikt in de landbouw, waarbij een heleboel wordt gebruikt voor snellere groei van dieren en het voorkomen van ziekten, en niet het behandelen van ziekten. Ondanks de bezorgdheid van het overmatig gebruik aan antibiotica, zal het gebruik in de landbouw met tweederde toenemen in 2030 , nl van 63,200 ton in in 2010, naar 105,600 ton in 2030. Consumentencampagnes beargumenteren dat als de multinational fast food ketens als McDonald’s, KFC, Nas Kip, Popeye, Burger King, Golden Wings and Subway, tijdgebonden globale commitments maken om te stoppen om vlees van dieren die regelmatig antibiotic gebruiken, te bestemmen voor mensen, het een groot verschil zal uitmaken om de resistentie tegen antibiotica bij de mens tegen te gaan. Amanda Long, Directeur Generaal van ‘Consumers International’, zei: “Wereldwijd hebben restaurantketens een mogelijkheid om hun grote koopkracht en invloed te gebruiken om het gebruik van antibiotica in de voedselproductie te verminderen en de aanzet te geven voor andere praktijken. Ze kunnen ook de publieke awareness verhogen over dit probleem dat dringend aandacht behoeft.” Wereld Consumenten Rechtendag 2016 verwacht een participatieve beweging. Bij de vorige CI Campagne waren 110 CI leden betrokken in 84 landen en er was een sociale media campagne die meer dan 2.8 million sociale gebruikers heeft bereikt. Dit jaar zal de campagne een wereldwijde fotocampagne inhouden, waarbij consumentenactivisten foto’s zullen nemen van zichzelf buiten zo’n fastfood restaurant, en deze posten met de hashtag #AntibioticsOffTheMenu. Het publiek wordt opgeroepen mee te doen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Internetbankieren

Banken in Suriname

Lidmaatschap

Recent Comments