Thursday, July 25, 2024
HomeNutsvoorzieningenDe nieuwe EBS tarieven

De nieuwe EBS tarieven

We moeten er nog aan wennen om een verhoogd tarief te betalen. Belangrijk is dat we enige zaken in de gaten houden. We noteren wekelijks ons energie verbruik van de EBS. Zo kunnen we ons verbruik zelf reguleren. Elke maand zelf het verbruik doorgeven zodat je geen verbruik opgelegd krijgt middels een schatting van de EBS.
Op de website van de EBS www.nvebs.com kun je zelf je stroomrekening berekenen. Je kunt je rekening bekijken en leren hoe je stroom kunt besparen.
Let op de stroomvreters, zoals ijskast, wasmachine, vrieskast, airco, microwave, strijkijzer enz. We hebben ze nodig, spreek het gebruik daarom goed af met het gezin, zodat er efficient gebruik van kan worden gemaakt. Indien je waterdruk onvoldoende is waardoor je gebonden bent aan een hydrofoor, vraag een installateur de waterdruk achter je meter te controleren en eventuele verstoppingen op te heffen. Waardoor het gebruik van de hydrofoor overbodig wordt. Hiermee bespaar je heel veel stroomverbruik en ook water verbruik. Maar je kan ook tot de ontdekking komen dat er geen waterdruk is van de SWM. Geef dit onmiddellijk door aan de SWM. Je mag het ook aan de Consumentenkring vertellen.
Hieronder een voorbeeld van de berekening van een stroom tarief huishoudelijke afnemers: naar een voorbeeld berekening van EBS website www.nvebs.com

Voorbeeld: We moeten allereerst aangeven welke fase aansluiting we hebben omdat ons abonnement aan de hand van de fase aansluiting bekend wordt. Zoals eerder aangegeven. De meeste mensen hebben een 1 fase aansluiting. Ook hadden wij u aangeraden wekelijks uw meterstand bij te houden en die maandelijks door te geven aan de EBS voor de tarief bepaling. Zo gezegd zo gedaan. Zo weten we hoeveel ons maandelijks verbruik is. We nemen als voorbeeld een verbruik van 937 kWh voor de maand. Berekening volgens de EBS calculator op www.nvebs.com

RELATED ARTICLES

Most Popular

Internetbankieren

Banken in Suriname

Lidmaatschap

Recent Comments