Saturday, June 15, 2024
HomeGeld en VerzekeringenWe moeten "de tering naar de nering zetten"

We moeten “de tering naar de nering zetten”

Meer dan ooit zullen we de economische wetmatigheden in acht moeten nemen. We hebben de devaluatie zien aankomen.
Weken achtereen steeg de koers op straat zonder dat er enige maatregel genomen werd. Het werd weer allemaal gedoogd. Het wisselen van valuta bij illegale cambio’s en winkels gaat normaal door. De import van veel onnodige inferieure en slechte kwaliteit producten die de verkoper vaak niet wil inruilen bij gebleken verborgen gebreken.
Allemaal kapitaalverlies.

De koers ging automatisch, of moet ik zeggen kunstmatig de lucht in. De CBvS kwam met enige interventies zonder resultaat.
We komen er niet onderuit de grootste exportproducten verkeren in zwaar weer. Onze bauxiet levert niets meer op, zo ook levert onze Bananen, goud en aardolie veel minder.
Uitgaande van deze situatie blijft niets anders over dan “de tering naar de nering te leren zetten:” Eigenlijk een normaal ding.
Je kunt niet meer uitgeven dan je verdient. Maar de maatregelen moesten beter en met langere tussen posen verspreid worden uitgevoerd. Wij adviseren consumenten zich strikt te houden aan de noodzakelijkste producten die je je met jouw budget kunt permitteren.
Gebruik een boodschappenlijst bij het winkelen, voorkom onnodige uitgaven. Maak een lijst, op basis van het gezinsbudget dat ter beschikking is voor de maand. Zet wat opzij hoe klein dan ook voor onverwachte uitgaven. Gebruik je spaargeld niet voor de aankoop van duurzame verbruiksartikelen, maar spaar ervoor. “Regel uw uitgaven naar de inkomsten, ‘ga met uw
beschikbare beurs te markt” Van 18 tot 21 November werd haar World congress unlocking consumer power gehouden in Brasilia. De nieuw gekozen President Bart Combee en de council feliciteren we en wensen ze het beste toe.

Consumentenvrienden we moeten sparen en besparen om deze economische crisis in ons land te overleven. Waar een wil is, is er een weg. We moeten eruit komen. Bezinningsvolle, een Zalig Kerst en een voorspoedig 2016.

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

Most Popular

Internetbankieren

Banken in Suriname

Lidmaatschap

Recent Comments