Saturday, June 15, 2024
HomeNutsvoorzieningenNieuw meteropname systeem EBS

Nieuw meteropname systeem EBS

EBS heeft besloten om het meter opname systeem aan te passen. Opgenomen meterstanden zullen per factuurmaand juli worden doorberekend naar een vaste dag. Er zijn opnamedagen voor verschillende wijken bepaald.

Om maandelijks een rekening te kunnen presenteren aan haar klanten, heeft de EBS een maandregistratie (meterstand) van de verbruikte elektriciteit nodig. Daarom wordt meteropname op regelmatige basis door meteropnemers van de EBS gedaan. Bij het niet kunnen opnemen van de meterstand wordt, een gemiddeld maandverbruik op basis van het dagverbruik van de vorige maand in rekening gebracht.

Dit kan tot gevolg hebben, dat klanten een rekening gepresenteerd krijgen, die niet overeenkomt met het maandverbruik van de desbetreffende maand. Om dit te helpen voorkomen kunnen stroomverbruikers zelf hun meterstand doorgeven. Hierbij, is het belangrijk om rekening te houden met de opnamedatum per groep. Indien meterstanden niet op de vastgestelde dagen zijn opgegeven, garandeert de EBS niet, dat de door de klant opgegeven meterstand gebruikt zal worden voor de facturering.

Ook zal in gevallen waarbij de opgegeven meterstand afwijkt van de meteropname gedaan door de EBS, met de meterstand van de EBS worden gewerkt.
Het zelf opnemen en doorgeven van de meterstand vrijwaart de klant niet van de plicht om de meteropnemer conform de algemene voorwaarden van de EBS toegang tot de verbruiksmeter te verschaffen.

De vier groepen op basis van het aansluitnummer van de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Bron: http://m.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/36519

RELATED ARTICLES

Most Popular

Internetbankieren

Banken in Suriname

Lidmaatschap

Recent Comments