Saturday, June 15, 2024
HomeConsument en RechtDe consument wordt niet voldoende beschermd

De consument wordt niet voldoende beschermd

PARAMARIBO – Volgens Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, wordt de consument onvoldoende beschermd. Hij beroept zich op het feit dat de winkeliers verschillende prijzen hanteren en zich steeds beroepen op de stijging van de koers. Nu de Centrale Bank van Suriname heeft geïntervenieerd zouden de prijzen ook omlaag moeten gaan.”

“De overheid beschermt de consument niet voldoende. Wij worden aan ons lot overgelaten. De winkelier speelt met de winstmarge waardoor hij nooit inlevert en de klant is steeds de dupe. Handel & Industrie moet ingrijpen. De koers speelt altijd een rol. Laat de overheid een overbrugging periode inbouwen en daarna een prijs vaststellen.”

Alleyne wil dat het ministerie van Handel & Industrie haar Economisch & Controle Dienst moet (ECD) erop af moet sturen om de winkeliers te controleren. De minister is het echter niet met hem eens en vindt dat die dienst alleen maar de winstmarge in de gaten houdt.

De minister zei gisteren nog dat de verlaagde prijzen pas over enkele weken merkbaar zullen zijn. De ECD gaat de winkelier begeleiden en niet als een vijand benaderen. Het vrijmarkt mechanisme krijgt van de bewindsman nog de kans zich verder te ontplooien en dan zullen de prijzen automatisch dalen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Internetbankieren

Banken in Suriname

Lidmaatschap

Recent Comments