Sunday, May 19, 2024
HomeConsument en RechtWinkelcontrole ECD

Winkelcontrole ECD

PARAMARIBO – De Economische Controledienst (ECD) heeft de afgelopen week in zeven districten agressieve winkelcontroles uitgevoerd. Daarbij zijn 174 overtredingen geconstateerd. Bij alle overtredingen zijn er sancties toegepast. “De tijger heeft zijn tanden terug”, reageert Albert Alleyne van de Consumentenkring Suriname.

In honderd van de 143 bezochte winkels zijn er overtredingen geconstateerd. De categorie ‘geen prijsaanduiding’ spande de kroon met 74 gevallen. Op de tweede plek staat de categorie ‘vervallen goederen’ met 60 gevallen. In de categorie ‘prijsopdrijving’ zijn er elf overtredingen genoteerd. De lijst wordt vervolgd met de categorieën ‘niet geijkte weegschalen’ (12), geen vergunning (5), onhygiënische situatie (4), smokkel van sigaretten (3) en ondergewicht bij voorverpakte goederen (6).

Alleyne noemt de overtredingen een druppel op een hete plaat. Hij wijst erop dat de ECD niet overal kan zijn en wil dat consumenten actief meedoen door misstanden meteen door te geven aan de controledienst of aan de consumentenorganisatie. “Als dat niet gebeurt, wi o dede ini a film.”

De controles vonden plaats van 30 maart tot en met 3 april. Marowijne, Sipaliwini en Nickerie komen nog aan de beurt.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Internetbankieren

Banken in Suriname

Lidmaatschap

Recent Comments