Thursday, July 25, 2024
HomeBaby en KindVervallen Nutrilon baby voeding

Vervallen Nutrilon baby voeding

Vervallen Nutrilon Babyvoeding is in alle formaten en kleuren te koop in een ruim en goed gesorteerde supermarkt aan de Kernkampweg. Naast deze vervallen babyvoeding blijken ook tal van overige merken blikjeswaren vervallen te zijn, sinds maart dit jaar.

DBS die na verkregen informatie erop uitging, werd tot haar verbazing geconfronteerd met een blik zuurkool dat sinds eind 2009 vervallen is. Weer enkele voedingsproducten zijn niet voorzien van een vervaldatum, maar wel de productiedatum van 2009. Voorzitter Albert Alleyne van de Consumentenkring Suriname om een reactie gevraagd, zegt het heel erg te vinden dat zelfs de arbeiders in de winkel niet gemerkt hebben dat de producten vervallen zijn; in feite zijn zij de eersten die dit aan hun winkelbaas moeten doorgeven. Niet altijd is de winkelier ervan op de hoogte dat een bepaald product vervallen is. Daarom is het zaak dat zijn arbeiders goed zicht hebben op niet alleen het aanvullen van de rekken, maar ook op de vervaldata.

Ten aanzien van de vervallen babyvoeding op de markt zegt de Consumentenvoorzitter reeds aan het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gevraagd te hebben dit te onderzoeken. ‘Wij hebben klachten gehad van moeders die Nutrilon babyvoeding aan hun baby gaven, waarna deze ziek werden. Het bleek dat deze Nutrilon vervallen is. Volgens levensmiddelentechnoloog, Ricky Stugard, kan het gebruik van vervallen babyvoeding leiden tot de dood. Vervallen betekent ongeschikt voor menselijke consumptie. Dat komt doordat de voedingsstoffen die in de levensmiddelen verwerkt zijn, na het verstrijken van de vervaldatum kunnen afbreken en er als gevolg daarvan giftige stoffen kunnen ontstaan. Bacteriële ontwikkeling kan tot gevolg hebben dat het kind of de volwassene dood gaat bij consumptie van het vervallen product.

Bij een baby is het weerstandssysteem nog niet goed ontwikkeld, waardoor die dan gevoelig is voor contaminatie. Baby’s behoren dan ook tot een risicogroep bij gebruik van vervallen producten. Symptomen bij gebruik van vervallen producten zijn misselijkheid, duizeligheid, diarree en braken

RELATED ARTICLES

Most Popular

Internetbankieren

Banken in Suriname

Lidmaatschap

Recent Comments