Thursday, July 25, 2024
HomeVervoer en Vrije TijdMinister Rusland naarstig zoekende naar samenwerkingsverbanden binnen toerisme sector en voor buitenland

Minister Rusland naarstig zoekende naar samenwerkingsverbanden binnen toerisme sector en voor buitenland

‘Zonder samenwerking hebben wij over drie jaar geen SLM meer’

Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zei gisteren in De Nationale Assemblee tijdens de behandeling van de suppletoire begroting 2016, dat een luchtvaartplan af is, dat verfijnd is en gepresenteerd zal worden. Om toerisme te bevorderen zullen toeristen het land moeten binnenkomen. Geen enkele organisatie in Suriname is volgens hem in staat alleen de vleugels uit te slaan.

‘Wij zullen ergens in wereld een grote broer moeten zoeken die ons de ondersteuning geeft, en wij zullen samenwerkingen moeten aangaan. Wij moeten dat doen vanuit het nationale belang, het nationale besef’, sprak de bewindsman.

Hij vroeg de ondersteuning van de regering onder leiding van de president en de vicepresident, van De Nationale Assemblee en alle andere belanghebbenden in het land om samenwerkingsverbanden aan te gaan. ‘Want als wij blijven vasthouden aan onze nationale trots, de SLM, en wij willen het niet uit handen geven, we willen niet samenwerken, dan hebben wij over drie jaar geen SLM meer. Zo simpel is dat’, stelde de minister. Dit geldt ook voor Luchthavenbeheer.

Door de lage frequentie van transport zijn de kosten te hoog volgens Rusland. Hij deelde mee dat de besprekingen die gaande zijn, ook het opereren in cargosfeer inhouden. Er wordt geklaagd over transport van goederen, waaronder landbouwproducten, naar de regio. Rusland zei dat door een cargovliegtuig in te zetten, landbouwers gestimuleerd zullen worden om meer kwaliteitsproducten te telen voor de export.

Bron: http://www.de-surinaamse-krant.com/2016/08/minister-rusland-naarstig-zoekende-naar.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Internetbankieren

Banken in Suriname

Lidmaatschap

Recent Comments